Emine
Seda, Emine ve Ceren
Seda ve Ceren
ahşap atölyemizde cemil ağabey

Atölye Patika, Ayvalık'ta, doğayla uyum içinde yaşamayı amaçlayan çok yönlü bir sanat ve zanaat atölyesidir.

Doğadan ilhamla kaynayan koca bir kazanda sanat, zanaat ve bitki şifası…
 Atölye Patika, 2012 yılında sanatçı ve otacı Emine Boyner Kürşat tarafından Ayvalık’ta kuruldu. Zaman zaman paylaşıma açık, çok yönlü bir sanat ve zanaat alanı olan bu atölyede doğa ve yaratıcılık iç içedir. Atölye Patika’da varolan tüm yaratıcı işler, Zeytin ağacının kucakladığı bu coğrafyada, doğadan ilhamla ve doğadan armağanlarla elde yapılmaktadır. Doğal sabunlarımız, Cadı Kazanı bitki harmanlarımız, seramik ve budanmışZeytin ağacı dallarından ahşap çalışmalarımızı, Cunda Adası’nda mis kokuları takip ederek bulabilirsiniz.
Patikanız açık olsun.
 
 
Emine Boyner Hakkında:
 
Emine, 1989 yılında İstanbul'da doğdu. Lise yıllarından itibaren sanat eğitimi aldı.
2008-2012 yıllarında Amerika'da, Bennington Üniversitesin'de, Güzel Sanatlar bölümünde okudu. Ayrıca Politika, Edebiyat ve Felsefe dersleri aldı. 2009 yılında Peru'nun Ayacucho şehrinde, Yanamilla hapishanesinin kadınlar koğuşundaki kadın ve çocuklarla çalıştı. Kadınlarla el sanatları çalışmaları, çocuklarla eğitici ve sanatsal çalışmalar yaptı. Ayacucho şehrinde bir taraftan gönüllü bir sağlık projesinde yer aldı ve ilk okul bahçelerinde atık yönetimi ve bahçe düzenlemesi konusunda çalıştı.
2010 senesinde sanatçı Neriman Polat'ın asistanı olarak bir süre İstanbul'da çalıştı. 2011'de ise, Tütün Deposun'da, stajyer olarak çalıştı.
Emine 2012 yılında Ayvalık’a taşındı ve burada çok yönlü bir sanat ve zanaat alanı olan Atölye Patika’yı kurdu. Resim ve seramik gibi sanat çalışmalarını yürütürken eş zamanlı olarak bitkisel tedavi üzerine eğitimler almaya başladı. İlk eğitimini Rosemary Gladstar adındaki bitki bilgesi hocasından aldı. Bu iki yıl süren eğitimi ve Rosemary Gladstar ile yapmış olduğu çeşitli diğer otacılık eğitimlerini tamamladıktan sonra da Tierona Lowdog MD ve Herbal Acamedy'nin klinik bitkisel tedavi eğitimleriyle yolculuğuna devam etti. Bitkisel şifa üzerine çalışmaları sonucunda da Cadı Kazanı adındaki bitki harmanları doğmuş olup, bu çalışmalara da Atölye Patika’da sanat ile iç içe bir biçimde devam etmekte..
Emine şu anda bitkisel şifa, otacılık ve sanat konularının yaşamında bir araya gelişlerini araştırmakta, sanat çalışmalarında bitki ve toprak mürekkepleri kullanmaktadır. Sanat ve doğaya saygılı otacılığı, bulunduğumuz coğrafya ile bağ kurma yolunda rehberleri olarak görmektedir. Bu rehberlerin eşliğinde yaratıcı çalışmalar ve yaşamın içinde doğal pratiklerle, yaban ve içimizdeki yaban/doğa ile bağ kurma alıştırmalarını araştırmaktadır.
 

 

Patika
isim (pati'ka) Bulgarca
Engebeli yerlerden gelip geçenlerin ayak izlerinden oluşan, tekerlekli araç işlemeyen dar yol, çığır, keçi yolu, yolak
“Selim çıkını aldı, güneşte ağaran patika yolunu tuttu.”
— Halikarnas Balıkçısı
(Türk Dil Kurumu)